درود بر شما
جلسه یکصد و چهاردهم انجمن روابط عمومی ایران روز گذشته با ده دقیقه تاخیر در ساعت 17:30 برگزار شد.
مراسم طبق روال معهود با سخنرانی کاظمی دینان رییس هیت مدیره با گزارش عملکرد یک ماهه انجمن آغاز شد. کاظمی دینان در آغاز سخنان خود گفت: ما هر یک به عنوان فرد حرکت های زیبایی در روابط عمومی به اجرا می گذاریم حال اگر در کنار هم در انجمن فعالیت داشته باشیم حرکات زیباتری خواهیم داشت.
وی در مورد عملکرد یک ماهه انجمن افزود: در جلسات ماه گذشته در کمیته های انجمن بازنگری شد (حذف، ایجاد و ادغام). کمیته های جدید پس از بازنگری به شرح زیر است:
- کمیته آموزش به سرپرستی حکیمیان
- کمیته اجلاس و مجامع به سرپرستی پاکزاد
- کمیته رفاه، تعاون و گردشگری به سرپرستی قاسمی(همزمان سردبیر خبر)
- روابط عمومی و اطلاع رسانی به سرپرستی محمد علی (مدیر روابط عمومی وزارت کار)
- کمیته انتشارات به سرپرستی معتمدنژاد
- کمیته عضوگیری به سرپرستی رفیعی (همزمان مسوول دبیرخانه)
کاظمی دینان تاکید کرد کمیته ها تنها با مشارکت اعضا پربار خواهند شد.
وی در مورد سایر تغییرات گفت: به سرپرستی آقای خلخالی مسوول سایت، تصمیم به تغییراتی در سایت انجمن داریم. همچنین آقای قاسمی نیز آمادگی کافی برای دریافت اخبار مرتبط از طریق اعضا را دارد. در زمینه جشنواره روابط عمومی، بازاریابی و تبلیغات نیز به همکاری اعضای انجمن نیاز داریم.
کاظمی دینان در پایان پیشنهادی را از سوی معتمدی نژاد مبنی بر برگزاری مسابقه "طرح های نوین ارتباطی برای سازمان ها" -جهت درج در مجله روابط عمومی- مطرح کرد. در این زمینه انجمن آماده دریافت طرح های ابتکاری روابط عمومی هاست.
جلسه با سخنرانی "پرفسور باهر" فوق دکترای فلسفه از کانادا با موضوع "روابط انسانی" دنبال شد. (به روال معمول بحث اصلی جلسه بدون ساختار گزارش و در پی هم خواهد آمد):
یا ایها الذین آمنوا اصبروا و صابرو و رابطو و اتقو لعلکم تفلحون (آل عمران/آیه 200)
ای کسانی که ایمان آورده اید صبوری را در جامعه توسعه دهید. با هم ارتباط برقرار کنید. باشد که رستگار شوید.
مولانا نیز در این رابطه سخن گفته است:
بهر این دنیاست مرسل رابطه مومنان را ز آنک هست او رابطه
امروز بر اساس نظریه افکت پروانه ای همه چیز به هم مربوط است. (نظریه ای که می گوید اگر پروانه ای در پکن بال بزند ممکن است طوفانی واشنگتن را درنوردد.)
ارتباط انسان با غیر انسان ها
1- انسان با جمادات (آرگونومی): مثلا نوع نگریستن به آب در شکل بندی ساختار مولکولی آن موثر است. این عمل معادل باور عامیانه ای است که دمیدن و دعا خواندن بر آب از سوی انسان نیک اندیش و خوراندن آن به بیمار را شفا بخش می پندارد.
2- انسان با نباتات ( بتنیکونومی): مانند درک احساسات انسانی توسط گیاه
3- انسان با حیوانات (بایونیکونومی): به عنوان مثال به تازگی زندانیان یک زندان با آموزش کبوتران مواد مخدر را توسط آنها به محوطه زندان وارد می کردند.
4- انسان با غیر ارگانیک ها (نان ارگانیونومی): غیر ارگانیک مانند آنچه در باور عامه جن و پری می نامند. ارتباط غیر ارگانیک یا وحی حتی میان شیاطین نیز وجود دارد.
و اما عبارت مشهور انسان، حیوان ناطق است غلط است زیرا همه حیوانات به هم مرتبطند و با توابع ارتباطی خاص خود با یکدیگر سخن می گویند. منطق برای انسان ملاک است نه نطق.
روابط متقابل مثبت (ولایت ثبوتی)
اگر یک طرف رابطه ای انسان باشد و طرف دیگر هر چیز دیگری چون خدا، شن، گیاه، انسان و ... در عربی به چنین رابطه ای ولایت گویند. انواع ولایت های مثبت شامل موارد زیر است:
1- وطن (ولایت کینونت) 2- پدر و مادر (ولایت قیومیت) 3- مومنین (ولایت اخوت) 4- الله رسول و الوالامر منکم (ولایت شریعت)
ولایت متقابل منفی (ولایت سلبی)
1- مومنین با کافرین (لکم دینکم ولی دین) 2- مومنین با منافقین (برائته من الله) 3- شیاطین با یکدیگر (ان الشیاطین لیوحون الی اولیائهم) 4- طاغوت و کافرین (و الذین کفروا اولیائهم الطاغوت)
سخت ترین حکم در مورد رهبران کفار صادر شده است با واژه "قتلوا" که البته به معنی کشتن نیست و به معنی جهاد است.
ولایت های عرفانی
1-اقطاب (مراد) 2- اوتاد (پیر) 3- ابدال (واصل) 4- اولیا (انسان کامل)
روابط انسان با خودش
اولین ارتباط، ارتباط با خود و نخستین توجه هستی، توجه به خود(مانند یوگا برای شناخت از اجزای وجود خود) است. انواع روابط انسان با خود:
1- انسان با جسمش (جان) = توانایی
2- انسان با روحش (روان) = دانایی: روابط عمومی باید به این جنبه توجه داشته باشد. گاهی انسان ها حضور فیزیکی دارند اما حضور قلبی یا روحی ندارند.
3- انسان با نفسش (وجدان) = شکیبایی: در مورد مبارزه با نفس ترکیب "نفش کُشی" اشتباه است و باید ترکیب "نفس کِشی" را در این رابطه بکار برد. یعنی نفس را از سمت و سوی اماره به سوی لوامع بکِشیم.
4- انسان با فئوادش (عنوان) = زیبایی: فواد به معنای دل است و با قلب تفاوت دارد. دل مرتبه چهارم و قلب مرتبه دوم وجود انسان است. عرفان شرقی مبتنی بر دل است.
روابط انسان با خانواده
1- پدر و مادر (احسان): بعد از ایمان به خدا در مورد احسان به پدر و مادر پرسیده می شود. (سوره 4/ آیه 4) 2- خواهر و برادر( رحمت) 3- خویش و قوم (صله رحم) 4- دوستان و آشنایان (مودت)
روابط انسان با جامعه اش
1- اقتصادی (مادی) 2- فرهنگی(معنوی) 3-اجتماعی(اخلاقی)4- سیاسی(عرفانی): هنگامی توان اداره دیگران را خواهیم داشت که ارتباط قلبی باشد. پس سیاست به معنای واقعی و اصیل آن عرفانی است. سیاست و ولایت راستین مانند ولایت نخستین انسان کامل بدون اتصال به وحی؛ ولایت علی (ع).
روابط انسان و بشریت
1- سازمان شهری 2- سازمان کشوری 3- سازمان اداری 4- سازمان جهانی
روابط انسان و عوالم وجود
1- طبیعت (ناسوت) 2- فطرت (ملکوت) 3- طینت(جبروت) 4- حیرت(لاهوت)
شنیدن
ضعف در شنیدن در انسان بسیار است. این در حالی است که مولانا نیز سخن خود را با "بشنو" آغاز می کند.
بشنو از نی چون حکایت می کند از جدایی ها شکایت می کند
اگر حرف زدن نقره است، گوش دادن طلاست و خدا بشارت می دهد به افرادی که همه حرف ها را می شنوند و بهترین را انتخاب می کنند.
تا انسان خود را از درون اصلاح نکند نمی تواند دنیای خارج از خود را اصلاح کند. این عینا همان عملکردی است که روابط عمومی باید آن را مد نظر قرار دهد.
پس از پایان سخنرانی پرفسور باهر به مناسب هفته دولت اجرای زنده آواز، دف و نی توسط علی راهبریان شوری دیگر به مجلس بخشید.
در پایان نیز مراسم تقدیر از ابوالقاسم حکیمیان - جهت بازنشستگی در اداره محل خدمتش - توسط اعضای هیئت مدیره انجمن به عمل آمد.
ختم برنامه در ساعت 6:45.